lördag 21 maj 2011

Raphael Mabo : Vårt undermedvetna är nyckeln

När vi reser genom livet så sänder vi hela tiden ut signaler, vi kommunicerar och interagerar med världen på många olika plan samtidigt. Mycket av detta sker omedvetet och undermedvetet. Vårt sinne kan delas upp i tre plan - övermedvetet eller högre jag, medvetet och undermedvetet. 
I vårt övermedvetna eller högre jag, så finns kontakten med vår själs högre aspekter, detta innebär kontakten med universum, visdom och livets oändlighet. I det medvetna finns våra tankar och sinnesintryck av världen som vi upplever den. I det omedvetna finns energier och mönster till berättelser om oss själva och livet som har skapats genom vår vandring i detta och i tidigare liv.
Smärtor och problem som händer oss genom livet skapar avtryck i det undermedvetna, avtryck som påverkar vårt agerande, vår kropps rörelse i den fysiska världen, våra tankar och känslor, och energier som vi sänder ut till andra människor. Andra speglar inte bara våra medvetna energier, utan även våra omedvetna - det som är dolt för oss själva.
Vårt undermedvetna kan skapa sjukdomar och problem för oss, för att visa att här finns något att bli medveten om. Genom att söka i det undermedvetna och förändra det, så kan vi förändra vår hälsa och livsupplevelse. 
Varje tanke, känsla, situation, sjukdom eller problem som vi upplever - har en grund i det undermedvetna. När vi hittar den energin och formulerar den som en mening, för det blir lättare att jobba med den då, så kan vi förändra den.
Exempel:
En man upplever att människorna omkring stöter bort honom, att han inte får vara med, att han förlorar i kärlek och att han är oattraktiv som en följd av detta. 
Han försöker med positiva affirmationer - meningar som upprepas om och om igen regelbundet genom dagarna - och kör ”Jag är attraktiv”, men den fungerar inte därför att han i grund och botten inte tror på det.
Vad är grunden till allt, vad ligger under tanken om att inte vara attraktiv och att vara bortstött. Är det sant att han stöter bort andra? Genom inre undersökning, upptäcker han att grunden är att när han föddes så formades en energi - en tanke - inom honom om att inte vara välkommen. Denna tanke blev det som skapade hans liv. I praktiken stötte han bort andra, därför att han - undermedvetet och omedvetet - sände ut energin av att han inte är välkommen och då blev han inte välkommen heller. 
Han visste inte om detta, därför att det låg undermedvetet. Det påverkade hela hans rörelsemönster och uttryck i ansikte och kropp, som andra människor reagerade på. Berättelsen i hans undermedvetna gjorde honom oattraktiv för andra.
När han hittade grundorsaken - berättelsen om att inte vara välkommen - så var det möjligt att förändra programmeringen i det undermedvetna. Från att inte vara välkommen till att vara välkommen. När vi går genom livet utifrån att vara välkommen så känner sig andra människor också välkomna och inkluderade, och härigenom drar vi till oss människor och blir inkluderade och delaktiga.
Det själviska jaget, som bor i hjärnan, har en tendens att vara skeptisk och vilja ändra tillbaks till som det var innan. Att regelbundet köra ”Jag är välkommen”, gå in i den energin, meditera, vara i den, leka i den, visualisera den, känna den, tro på den - hjälper sinnet och kroppen att vänja sig vid det nya tillståndet, och förankra känslan av just att vara välkommen.

Jag hälsar det heliga i dig!
Raphael Mabo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar