söndag 12 juni 2011

Raphael Mabo : Frihet utan prestation


Många lever i en verklighet av prestation. Det börjar redan som barn. Gör på vissa sätt, producera, skapa, prestera så är du duktig. Gör du fel så är du fel. Vi har ett skolsystem inriktat på prestation och tävling. När du misslyckas så är du dålig, det gör ont. Livet blir en kamp, du mot världen. Och som vuxen definieras du inte utifrån den du är, utan utifrån vad du har gjort. Du är vad du presterar. 



Så vad leder denna verklighet till? Prestationsångest, förtvivlan, tankar om "jag är inte tillräckligt bra" och livet blir en kamp istället för ett njutbart äventyr. 



Jag säger - du är din essens. Din oändliga själ inuti dig. Vad du än gör i livet, oavsett din upplevelse av att "lyckas" eller "misslyckas" så finns denna oändliga själ inuti dig, ditt inre eviga medvetande som rör sig mellan olika fysiska existenser och kroppar. Vad som än händer dig i detta liv så är det övergående. Vad som än upplevs så är det temporärt. Du färdas mellan smärta och njutning i ett yttre plan. Under detta finns din oändlighet, ett ljus, en styrka, själva livets essens och detta är oförstörbart vad du än går igenom, vilken upplevelse du än har i det fysiska. 



När du identifierar dig med dina prestationer, när du tror på andras värderingar av dig genom dina prestationer, så visar du motstånd mot det i dig som är större än så, ditt inre varande.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar